Book her

Book her

Topptur Til Gaustatoppen

Fra kr 1440,- per person/natt

Med sine 1883 meter over havet er Gaustatoppen Telemarks høyeste fjell, og kanskje den mest tilgjengelige fjelltoppen i Sør-Norge. Det finnes mange stier i ulike vanskelighetsgrader opp til toppen, men den enkleste og kanskje mest spennende for mange, er Gaustabanen – en tog- og kabelbane inni fjellet. På klare dager kan du se en sjettedel av Norges areal herfra, da er det kanskje ikke så rart at mange mener Gaustatoppen er Norges vakreste utsiktspunkt!

Topptur-pakken inkluderer:

  • Overnatting i dobbeltrom
  • Frokost
  • Enkelttur med Gaustabanen
  • Nistepakke
  • Kart over Gaustatoppen
Tilbudet gjelder i perioden fra 03.06.19 – 31.10.19.

 

Gaustabanen – en militærhistorisk arv

Ideen om å bygge en underjordisk bane til Gaustatoppen ble lansert tidlig på 1950-tallet, og opprinnelig var banen ment for turister. Men da NATO fikk nyss om planene, ble det i stedet et militært og topphemmelig prosjekt. Banen sto ferdig i 1959 og ble brukt til å frakte personell og utstyr opp til NATOs radiostasjon på toppen.

Først i 2010 ble hemmeligholdet opphevet, og Gaustabanen ble åpnet for publikum. Banen ble fort veldig populær. Det er en todelt bane: Først tar man en liten trikk 850 m rett inn i fjellet. Så går man over i en kabelbane som går 1050 m oppover, med en stigning på 39 grader.

 

Hvordan komme seg hit:

Det går busser fra Gaustablikk til Stavsro (startstedet for toppturen), og det tar ca 2,5 time opp til toppen av Gaustatoppen. Underlaget er steinete, så bruk egnet fottøy.

For bestilling, kontakt vår bookingavdeling på e-post: booking@gaustablikk.no eller tlf: +47 35 09 14 22 

Konferansepakke

Fra kr 625,- per person

Høstferie

Fra kr 279,- per person/natt

Sykling i fjellet

Fra 720,- per person/natt

Julelunsj og julebord

Fra kr 295,- per person/natt

FINN OSS!

Følg oss på sosiale medier