Book her

Book her

SYKLING PÅ GAUSTA

 

Det er vanskelig å forestille seg et bedre og vakrere område å sykle i enn Gausta. I området rundt Gausta finner du flere sykkelstier egnet for både terrengsykkel og landeveissykkel. Det skiftende landskapet med Vestfjorddalen, Gaustatoppen og Hardangervidda nasjonalpark gjør sykling i dette området til noe helt spesielt.

Du kan velge mellom sykkelturer som bare tar noen timer, til løyper som det tar flere dager å fullføre. Last ned Gausta-appen for sykkelruter i 3D-kartet.

Du kan leie sykkelutstyr på Showroomet nær Gaustablikk Høyfjellshotell. Sykkel, hjelm og hansker er inkludert i prisen.

Sykkelleien er nå stengt for sesongen.

GAUSTA BIKE ARENA
Gausta Bike Arena er en 15 milloner kroners sykkelsatsing på Gausta for de neste 3 år. I forbindelse med Gausta Skisenter etableres det nå et variert løypenett for terrengsykling og flere områder for sykkelbaner og pump-tracks. Målet er å benytte begge stolheiser for transport. Allerede nå kan du leie sykler hos oss (fra Showroom) og prøve den første og nye sykkelbanen nederst i Hotellbakken. Dette er en mindre bane, beregnet for unge og barnefamilier. Snart kommer også to nye pump tracks ved Gaustablikk. En barnevariant utenfor Showroom og en litt større variant kommer rett overfor parkeringen til Gausta Skisenter ved Sport’n.  Ambisjonen er å bli en av de beste destinasjoner for familiesykling i Skandinavia! 

 

Vi har lang erfaring med bygging av sykkelarenaer og vet at heisbåren trafikk skaper stort volum, forteller prosjektlederen. Destinasjonen er i stor utvikling og har et enormt potensiale for et førsteklasses sykkelprodukt. Gausta Bike Arena vil derfor være både en naturlig del av utviklingen og sørge for økt helårstrafikk.

Ulf Olofsson

Trail Solution

 

Gratis sykkelleie for barn mellom 0-7 år!

Sykkelsete til barn opptil 20 kg kr 100,-/dag. 

 

 

Sykkelleie – åpningstid:  stengt for sesongen

En terrengsykkel eller mountain bike er en type sykkel som er utviklet spesielt for sykling i forskjellige grader av ulendt terreng, også kjent som terrengsykling. Typiske trekk er mange utvekslinger – oftest 21, 24 eller 27 – grove dekk, demping og skivebrems. Terrengsykkelen ble populær på 1990-tallet, både som treningsredskap og som transportmiddel. Man kan dele inn syklene i tre hovedgrupper:
  • Helstiv – udempet sykkel.
  • Hardtail (engelsk) – sykkel med demping på framgaffel.
  • Fulldempet – sykkel med dempegaffel og demping på bakhjul.
En pumptrack er en bane hvor du skaper fart ved å bevege deg i pumpende bevegelser gjennom banen. De opprinnelige pumptrack’ene ble gjerne bygget av jord, sand eller tre, og dermed stort sett begrenset til terrengsykler. 

FINN OSS!

Følg oss på sosiale medier