fbpx

AKTIVITETER PÅ GAUSTA

Destinasjonen Gausta er det perfekt feriestedet for aktive barnefamilier, par og vennegjenger med interesse for friluftsliv. Her er det milevis med stier i uberørt natur, tett på fem store fjelltopper med spektakulær utsikt, der Telemarks høyeste fjell, Gaustatoppen troner høyest med sine 1883 m.o.h. På Gausta finner du skisenter, sykkelbaner- og stier, 85 km med langrennsspor, kano, robåter, pedalbåter og SUP-boards, minigolf og minijoller, ridning, fiskemuligheter, shuffleboard, bordtennis, flytende badstuer, svømmebasseng og boblebad. Vår velværeavdeling tilbyr massasje og ansiktsbehandlinger. Hvis noen av disse aktivitetene ikke gir den høye pulsen du søker er Gausta og området rundt et eldorado for ulike treningsformer, som landeveissykling, terrengløp og klatreetapper. Vil du ha adrenalinrush, kan kanskje strikkhopp fra Vemorkbrua i Rjukan være noe for deg. Eller kanskje en tur i Rjukan Klatrepark? Rjukan by er spekket med spennende historie, få med deg Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork, Rjukanbanen og Krossobanen. Her er det noe for enhver!

Toppturer

På Gausta er det milevis med stier i uberørt natur, tett på fem store fjelltopper med spektakulær utsikt, der Telemarks høyeste fjell, Gaustatoppen troner høyest med sine 1883 m.o.h.

Fjellvandring

Gausta byr på utallige turstier og muligheter for opplevelsesfylt fjellvandring. Her finner du alt fra turer som tar et par timer, til turer over flere dager. Med nærhet til Gaustatoppen, Vestfjorddalen og Hardangervidda, byr fjellvandring i vårt område på noe helt ekstraordinært.

Sykling

I området rundt Gausta finner du flere sykkelstier egnet for både terrengsykkel og landeveissykkel. Det skiftende landskapet med Vestfjorddalen, Gaustatoppen og Hardangervidda nasjonalpark gjør sykling i dette området til noe helt spesielt.

SUP-boards

NYHET: Finn roen og balansen på SUP- boards (Stand Up Padling boards) i naturskjønne omgivelser på Kvitåvatn. Her får du også fantastisk utsikt mot majestetiske Gaustatoppen!

Minijoller

NYHET: Nå kan du og dine barn ta dere en tur i en av våre 4 minijoller (8 fots Pioner plastbåter) i tjernet mellom hotellet og Showroom! Her kan barn lære seg å ro i trygge og rolige omgivelser, og få en god opplevelse med båt på vann. 

Kano, robåt og pedalbåt

Utforsk Kvitåvatn og den fantastiske høyfjellsnaturen fra båt. Vi har fornyet våre kanoer, robåter og pedalbåter, samt fått nye årer og vester. Båtene med utstyr leies fra resepsjonen på hotellet.

Minigolf

Hvem i familien er best i minigolf? Prøv vår 9-hulls minigolfbane rett utenfor hovedinngangen til hotellet.

Bading

Har du tatt med deg badetøy? Ingenting er vel bedre enn å pleie seg selv i velværeavdelingen på Gaustablikk. Her er det svømmebasseng, steambad, badstue, boblebad og kort vei ned til de flytende badstuene på Kvitåvatn med flytebrygge og badestige.

Flytende badstuer

Vil du avslutte dagen med en varm og sansefull opplevelse? Besøk våre flytende badstuer nede på Kvitåvatn. De har begge fantastisk utsikt mot Gaustatoppen, badestige ned i vannet og eget omkledningsrom.

Fiske

Visste du at det er mange fiskevann i nærheten av hotellet? I resepsjonen får du kjøpt fiskekort og mer informasjon om hvor du bør prøve fiskelykken!

Ridning

I sommer kan du oppleve Gausta fra hesteryggen! Hulder Hest holder til ved Bygget og tilbyr dagsturer for nybegynnere og viderekommende.

Shuffleboard og bordtennis

Er du familiens shuffleboard pro? Dette sosiale spillet er for alle og enhver, du kan spille en mot en eller mot lag – det er opp til dere! Vi har også bordtennis i 2. etasje på hotellet. Legg opp til turnering og se hvem som drar seiern i land!

FINN OSS!

Følg oss på sosiale medier