Book her

 

Gaustabanen

Fra Gaustatoppen har du Norges største utsikt, målt etter areal. På Gaustatoppen kan du se hele 1/6 av Norge. Du kan gå den ene veien og ta banen den andre veien, eller ta banen begge veier.

Facebook Print
gaustabanen-barn

Ambisiøst prosjekt
Ideen om Gaustabanen ble lansert i 1953. Drømmen var å bygge et turistanlegg så unikt og spennende at folk flest skulle benyttet muligheten til å oppleve Gaustatoppen. Prosjektet var ambisiøst.

Gaustabanen – en både spektakulær og dramatisk fløybane midt inne i Gaustatoppen – ble åpnet for publikum i 2010 etter en 4 års prøveperiode.

Finansiering
For å få det finansiert inviterte man Forsvaret med på laget. Etter hvert ble det mer og mer forsvar, og mindre og mindre turisme. Da banen endelig sto ferdig i 1959 var turismen helt borte. Det man fikk var et hermetisk lukket NATO-anlegg, som etter hvert også ga plass til værvarsling og kringkasting.

Under ideelle forhold kan du skue ut over et område på 60 000 km², noe som tilsvarer nesten en sjettedel av fastlands-Norge. Til sammenligning er Danmark ca. 43 000 km².

Årlig har mer enn 30 000 mennesker gått turen til Gaustatoppen.

Med Gaustabanen kom muligheten for å kombinere. Du kan gå den ene veien og ta banen den andre veien, eller ta banen begge veier. Dette har ført til en voldsom økning i besøkstallet. Sommeren 2013 var nær 50 000 mennesker på Gaustatoppen.

Nyhetsbrev

Gå ikke glipp av de gode nyhetene. Meld deg på vårt nythetsbrev slik at du får med deg hva som skjer.

Facebook

Siste nytt får du alltid på …

Facebook-siden vår

 

Følg oss på Instagram

Kontakt

Gaustablikk Høyfjellshotell AS
Kvitåvatnvegen 372
N-3660 Rjukan
Tlf: +47 35 09 14 22
Fax: +47 35 09 19 75
Epost:
gaustablikk@gaustablikk.no

Sport-1-Gaustablikk
Pose-Sekk_logo