fbpx

Informasjon vedr. Covid-19

 

Gaustablikk Høyfjellshotell og Gausta Skisenter ble stengt fredag 13. mars 2020 grunnet bekjempelse av smittespredning av koronavirus (covid-19). Gaustablikk Høyfjellshotell åpnet dørene igjen 1. juni 2020 og 

Vi følger anbefalingene fra FHI og regjering og iverksetter alvorlige tiltak for å bekjempe koronasmitte for gjester og ansatte.  Denne siden blir oppdatert jevnlig. Ønsker du mer informasjon rundt Gausta Skisenter og Gausta området generelt, følg med her.

(Sist oppdatert: 05.10.20)

Bestill trygt:

Vi følger de norske myndighetenes beslutning og direktiv vedrørende Covid-19. Dersom Gausta og Gaustablikk Høyfjellshotell blir nedstengt grunnet kommunalt eller statlig beslutning, eller om myndighetene skulle beslutte innreiseforbud til Norge, kommer vi til å tilbakebetale alle bookinger til våre gjester for den aktuelle tidsperioden.

Garantien overfor gjelder bestillinger foretatt gjennom Gaustablikk Høyfjellshotell eller gausta.com.

For de gjester som ønsker, tilbyr vi ombooking til et senere tidspunkt. Ombookingen innebærer samme standard, reiselengde og pakketilbud som den opprinnelige bestillingen. Ombookingen tilbys ved ledig kapasitet på ønsket tidspunkt.

Har du spørsmål knyttet til din booking, vennligst send oss e-post: booking@gaustablikk.no eller på tlf. 35 09 14 22. Det er også mulig å nå oss på Facebook.

Gaustablikk Høyfjellshotell
Hotellet åpnet dørene 1. juni 2020 etter å ha vært stengt ifm. Covid-19. Alle hotellets funksjoner fungerer som normalt med åpen restaurant og velværeavdeling med noe redusert kapasitet. Vi følger myndighetenes retningslinjer og råd vedr. smittevern. Restauranten har større avstand mellom bordene og våre servitører benytter engangshansker. Vi oppfordrer alle gjester om å opprettholde 1-meters avstand, benytte håndsprit som står tilgjengelig i alle fellesarealer og betale kontantfritt. Hotellet følger nye retningslinjer for hyppigere renhold av alle overflater. Gaustablikk Velvære (vår velværeavdeling med svømmebasseng, behandlinger, flytende badstuer m.m.) åpnet 15. juni. Flytende badstuer, massasje- og ansiktsbehandlinger må forhåndsbestilles. Se her for mer informasjon om Gaustablikk Velvære, timebestilling og behandlinger.

Gausta Food Court
Spisestedet, Gausta Food Court, er stengt og vil åpne igjen til vinteren 2020/2021.

The Loft

Afterskien, The Loft,er stengt og vil åpne igjen til vinteren 2020/2021.

Pose & Sekk dagligvare
Pose & Sekk dagligvare er åpent hver dag. Åpningstider: søndag – torsdag 09.00 – 17.00 og fredag – lørdag 09.00 – 18.00. Egne åpningstider gjelder i ferier og høytider. Se Gausta appen for oppdaterte åpningstider.

Sport 1 Gaustablikk
Sportsbutikken, Sport 1 Gaustablikk, er åpent fredag – søndag. Åpningstider: 09.00 – 15.30.

Gausta skiutleie, skiskole, skiservice og heiskortutsalg
Gausta skiutleie, skiskole, skiservice og heiskortutsalg er stengt for sesongen, og vil åpne igjen til vinteren 2020/2021.

Gausta Skisenter og Gausta-området
Gausta Skisenter er stengt for sesongen, og vil åpne igjen til vinteren 2020/2021. Les mer om Gausta Skisenter og Gausta-området her.

Pressemelding fra Tinn kommune (13.03.20 kl. 12.45)

Pressemelding

 

Fredag 13. mars kl 12.45

PRESSEMELDING – viktig informasjon 

Nasjonale myndigheter oppfordrer sterkt alle til å unngå fritidsreiser og andre unødige reiser. I tråd med nasjonale myndigheter ønsker vi ikke at folk nå bruker fritidsboligene sine i denne perioden, men holder seg hjemme der de bor. Det er viktig at vi alle følger nasjonale råd og bidrar i denne dugnaden for folkehelsen.

Tinn kommune ser seg nødt til å stenge nevnte virksomheter i reiselivsnæringen. Det er ingen lett avgjørelse da vi ser at dette kan ha store konsekvenser for næringen samt det kjennes vondt å hindre folk å komme til oss. Grunnen til dette er for å stoppe spredning av koronaviruspandemien og bidra til å opprettholde nødvendige helsetjenester.

Kommuneoverlegen i Tinn fattet den 13.3.20 vedtak etter lov om vern mot smittsomme om stengning av:

1.Alle virksomheter i serveringsbransjen.

2.Alle overnattingssteder. Dette inkluderer hoteller, campingplasser, utleiehytter for korttidsleie o.l.

3.Alle skiheisanlegg, taubaner, kabelbaner.

Dette gjelder fra og med 13.mars kl 18.00 til og med 26.mars 2020 med mulighet for forlengelse.

Følgende unntak gjelder for pålegg om stengning: Det er viktig å opprettholde kritiske samfunnsfunksjoner. Overnattingssteder kan og oppfordres til å tilby overnatting til virksomheter som er inkludert i de nasjonalt 15 definerte kritiske samfunnsfunksjonene. Overnattingssteder bør kontakte servicetorget på telefon 35082600 eller mail postmottak@tinn.kommune.no for å rådføre seg om de som tilbys overnatting er innenfor disse samfunnskritiske funksjonene. Overnattingsgjester som allerede er innlosjert må avslutte sitt opphold å reise hjem.  Hvis dette medfører større praktiske problemer for allerede innlosjerte gjester anbefales overnattingsstedet å kontakte servicetorget på telefon 35082600 eller mail postmottak@tinn.kommune.no for å drøfte alternative tiltak.

Med vennlig hilsen
Sjur Widme Ohren
Kommuneoverlege
Tinn kommune

Nyhet fra Gausta (13.03.20 kl. 12.10)

Gausta stenger sine virksomheter med umiddelbar virkning

Siste oppdatering 13.03.2020, 12.10

Gausta stenger sine virksomheter med umiddelbar virkning. Beslutningen er basert på direktiv fra Tinn kommune og tas med hensyn til coronaviruset i sammenheng med å minimere smittespredning. 

Stengingen inkluderer alpinanlegget/Gaustabanen, kommersiell overnatting, servering og servicefasiliteter. 

Vi følger anbefalingene fra FHI og har de siste dagene hatt en tett dialog med kommunen. Situasjonen har endret seg fort og etter direktiv fra Tinn kommune har vi i dag gjennomført disse tiltakene. 

Stengingen gjelder f.o.m. fredag 13. mars og 14 dager frem i tid. 

 


For deg som allerede er på Gausta

Vi ber deg som gjest på Gausta avslutte ditt besøk i løpet av fredag 13. mars og sjekke ut i nærmeste resepsjon.  

For deg som har booket en reise til Gausta

Pga stengingen av Gausta Skisenter kommer alle reiser i nær tid til å bli utsatt. Vi kommer til å kontakte samtlige gjester som berøres så snart vi har mulighet, men ber om forståelse for at det akkurat nå er høy belastning i gjeldende funksjoner og at det derfor kan ta litt tid. 

Legg merke til at det ikke er besluttet hva som vil skje etter at det har gått 14 dager. Organisasjonene på Gausta overvåker situasjonen nøye og har tett dialog med kommunen. Tinn kommune vil gå ut med mer informasjon så snart som mulig.   

Eventuell etterbetaling og ombooking

Vi kan per nå ikke gi noen informasjon om avbestilling, ombooking og eventuell etterbetaling. Vi jobber så fort vi kan for å oppdatere informasjonen til deg som gjest og vi kommer til å kontakte alle som er berørt. 

Kontakt

Vi ber om at gjester ikke tar kontakt med oss på telefon akkurat nå, da vi jobber med å få full oversikt over situasjonen. Alle spørsmål henvises til e-post: hello@gausta.com eller til den e-postadressen som er koblet til den aktuelle virksomheten du vil komme i kontakt med. 

 

Informasjonen oppdateres fortløpende.

Kontaktinfo / Mer informasjon:

+47 35 09 14 22

Send en e-post

 

FINN OSS!

Følg oss på sosiale medier